Skip to content

Uitvaart Columns

Pakketten

Ik zie ze met regelmaat voorbij komen, advertenties van collega uitvaartverzorgers, waar ze complete crematie- of begrafenispakketten aanbieden.
Lees meer

De Wetenschap

Deze week begeleid ik een familie, waarvan de overledene ervoor had gekozen om na zijn overlijden zijn lichaam te schenken aan de wetenschap.
Lees meer

Lockdown

Een lockdown en een avondklok, dat is waar we ons nu in bevinden. Afgelopen week is de avondklok ingegaan en mogen we na 21.00 uur niet meer buiten komen, tenzij er een goede reden is.
Lees meer

Begraven in de natuur 2

Vorige week heb ik deze column gewijd aan de mogelijkheid voor het begraven in de natuur en de nieuwe natuurbegraafplaats Geestmerloo in Koedijk.
Lees meer

Begraven in de natuur

Met regelmaat word ik gefilmd over mijn vak. Ik vind het belangrijk om mijn kennis over alle aspecten die bij een uitvaart kunnen voorkomen te delen.
Lees meer

Dankbaar

We hebben een bijzonder jaar achter de rug. Iedereen is getroffen door het virus dat de wereld beheerst, in welke vorm dan ook.
Lees meer

Huil niet omdat ik niet meer ben, maar glimlach omdat ik er was

Voor families die met een overlijden te maken krijgt in de dagen rond kerst, zal deze tijd nooit meer hetzelfde zijn. Het afscheid heeft een extra lading. En dit jaar heeft een afscheid in deze periode voor mij ook een persoonlijk tintje.
Lees meer
Artikel verzekering

Verzekering

We zijn in de dagelijkse gang van zaken niet bezig met onze verzekering voor de uitvaart. Veel mensen hebben zo’n verzekering en vaak al heel lang, soms zelfs nog afgesloten door de ouders.
Lees meer

Afscheid in december

2020 is in alle opzichten een bijzonder jaar, maar staat natuurlijk in het teken van het coronavirus. Daar is het woord weer. We willen het er eigenlijk niet meer over hebben, maar het beheerst ons leven. In deze donkere decembermaand is het meer dan ooit aanwezig.
Lees meer

Thanatopraxie (lichte balseming)

Als iemand overlijdt en (thuis) wordt opgebaard, gaat men er eigenlijk vanuit dat er altijd gebruik gemaakt wordt van een koeling, om het lichaam zo te conserveren.
Lees meer

Resomeren

In mijn werk heb ik vaak voor besprekingen met families. Hier komt altijd de vraag naar voren of men wil begraven of cremeren. Soms zegt de familie ik heb met beiden eigenlijk niets.
Lees meer

Het effect van corona op een uitvaart

De afgelopen weken zijn ook voor de uitvaart de regels weer aangescherpt. Ineens weer terug naar die 30 personen en niet meer. Een situatie waar we met zijn allen niet op hoopten maar die wederom weer zorgde voor prachtige, intieme uitvaarten.
Lees meer