Skip to content

U weet misschien al hoe de uitvaart eruit moet zien. Of heeft u nog vragen over de mogelijkheden? Wat de kosten zijn om rekening mee te houden? 

Neem gerust contact op met Marion Horvers 06 – 15 62 29 68. Zij help u graag verder.

Mijn wens is dat iedereen een persoonlijke uitvaart krijgt

Ik heb al veel families mogen begeleiden bij het afscheid van hun dierbare. Soms is dat afscheid plotseling of komt het toch sneller dan verwacht. Dan hebben wij pas contact nadat hun dierbare is overleden. Ik help ze dan onder woorden te brengen hoe de uitvaart, begrafenis of crematie eruit moet zien.

Betrokken en persoonlijk

Het komt ook voor dat ik al contact heb, terwijl degene voor wie ik de uitvaart mag verzorgen nog in leven is. Ik vind het een voorrecht dat ik degene om wie het gaat nog heb ontmoet. Dat we de wensen hebben doorgesproken. Voor de nabestaanden is het fijn dat ik weet om wie het gaat. Zij hebben mij al ontmoet en dat schept een band. Hierdoor kan ik mijn werk met nog meer betrokkenheid doen. 

Gewoon even bellen …

Meestal word ik direct na het overlijden gebeld. De familie weet vaak niet wat te doen. Er moet veel geregeld worden en dat is in een emotionele tijd best zwaar. Tussen het overlijden en de uitvaart hebben we intensief contact. Ik zorg dat alles precies zo geregeld wordt als de nabestaanden willen.

Heeft u vragen? Bel Marion Horvers 06 – 15 62 29 68 of neem contact op

Wat kost een uitvaart?

Er is geen standaardtarief voor de begeleiding en ik reken geen toeslagen voor uren buiten kantoortijd of in het weekend. Wat een uitvaart kost, hangt volledig af van de wensen. De één wil een sober afscheid. De ander een opbaring thuis, een uitgebreid afscheid of een uitvaart verspreid over meerdere locaties

De bedragen van de partijen die ik daarbij inschakel, reken ik één op één door. Zonder provisie. Ik geef altijd vooraf een prijsopgave. Heeft de overledene een uitvaartverzekering al dan niet in natura? Ook daar kan ik mee uit de voeten. Vaak beter en niet duurder. Voor elk budget kan ik een persoonlijk afscheid organiseren. Ik denk graag in oplossingen.

Kist, mand of opbaarplank

Een kist of opbaarplank hoeft helemaal niet duur te zijn. Veel uitvaartverzorgers bieden een kist, mand of opbaarplank aan tegen de hogere adviesprijs van de leveranciers. Dat is niet fair. Een uitvaart hoeft niet meer te kosten dan noodzakelijk. Daarom reken ik de prijs die ik aan de producent betaal en niets meer. Er is al een mooie kist voor rond de € 200,-.

Begraven of cremeren

De kosten van begraven of cremeren kunnen nogal uiteenlopen. Met name het grafrecht voor minimaal 10 jaar en de bijdrage in het onderhoud maakt dat begraven een dure keuze is. Deze kosten moeten vaak in een keer worden voldaan. En dat is meteen een grote hap uit het budget. Een crematie is meestal een voordeligere keuze. De prijzen per crematorium of begraafplaats kunnen verschillen.

“Het afscheid was heel warm, persoonlijk en intiem. Dank je wel Marion.”

Rouwkaarten

Het versturen van papieren rouwkaarten is allang niet meer vanzelfsprekend. De opkomst van sociale media heeft de rouwkaart verdrongen. Zo is het mogelijk om een digitale rouwkaart te sturen en aan de kaart een video te koppelen. En soms is het handiger om een rouwkaart te sturen én social media te gebruiken.

wilt u een kijkje nemen in de collectie. Klik hier

Rouwvervoer

Op het gebied van rouwvervoer is tegenwoordig bijna alles denkbaar. Naast de bekende mogelijkheden als een rouwauto of een koets is er ook een rouwfiets, een rouwvrachtwagen, vervoer per boot en ga zo maar door. Een rouwauto is nog steeds de meest voorkomende keuze. Dat kan met volgauto’s. Maar vaak kiezen de nabestaanden ervoor om zelf achter de rouwauto aan te rijden. De volgwagens krijgen een vlag, zodat het toch herkenbaar is als rouwstoet.

“Voor mijn gevoel hebben we echt samen de uitvaart gedaan.”

Spike van der Steen

“Verdriet is betraande liefde”

Fotografie als kunst. De kunst om u in beeld te brengen voor een perfecte afscheidsreportage.

De eerste wijze les om mensen goed op de foto te krijgen kreeg ik als jong fotografiestudentje van een zeer ervaren professionele fotojournalist op mijn 15de.

“Maak contact met je onderwerp. Je fotografeert een mens”.

Deze les heeft ertoe bijgedragen dat het maken van documentaires van mensen in hun laatste levensfase en hun afscheidsceremonie helpt bij het verwerken van het verlies.

Omdat de perceptie van de realiteit voor even helemaal verdwijnt, is Spikes Fotografie er om de meest intense momenten voor jullie vast te leggen.

Met die beelden van de reportage wordt in overleg met jullie een fraai boek gemaakt.

Dit geeft troost op momenten wanneer je die hard nodig hebt.

Er worden door Spike op een integere manier tijdens emotionele gebeurtenissen zoals een uitvaart of afscheidsdienst/viering.

Nauw samenwerkend met Marion Horvers kom ik altijd voor jullie tot het mooiste resultaat.

 

Ook is Spike als fotograaf actief voor de stichting Make a Memory waar van kinderen van 23 weken tot 16 jaar door hem beeldherinneringen worden gemaakt voor, tijdens of kort na het overlijden.

24/7 als professioneel fotograaf actief in de mensenfotografie.

www.spikesfotografie.nl                       info@spikesfotografie.nl
06-11297635