Skip to content

Mijn wens is dat iedereen een persoonlijke uitvaart krijgt

U weet misschien al hoe de uitvaart eruit moet zien. Of heeft u nog vragen over de mogelijkheden? Wat de kosten zijn om rekening mee te houden? 

Neem gerust contact op met Marion Horvers. Zij help u graag verder.

Als een dierbare overlijdt komt er veel op u af. De vragen schieten door uw hoofd en de antwoorden zijn er (nog) niet. Bel Marion Horvers van De Uitvaartwens. Gekke vragen bestaan niet, maar gelukkig duidelijke antwoorden wel.

Wilt u meer weten?

Marion Horvers 06 – 15 62 29 68
Vraag informatie via contact of vraag vrijblijvend een offerte aan.

je moet niets, wat is je wens?

Ik heb al veel families mogen begeleiden bij het afscheid van hun dierbare. Soms is dat afscheid plotseling of komt het toch sneller dan verwacht. Dan hebben wij pas contact nadat hun dierbare is overleden. Ik help ze dan onder woorden te brengen hoe de uitvaart, begrafenis of crematie eruit moet zien.

Nog mooier is het wanneer ik al in beeld kom als degene voor wie de uitvaart bedoeld is nog in leven is. Dan gaan we samen het gesprek aan over de wensen en keuzes van de overledene zelf. 

Betrokken en persoonlijk

Het komt ook voor dat ik al contact heb, terwijl degene voor wie ik de uitvaart mag verzorgen nog in leven is. Ik vind het een voorrecht dat ik degene om wie het gaat nog heb ontmoet. Dat we de wensen hebben doorgesproken. Voor de nabestaanden is het fijn dat ik weet om wie het gaat. Zij hebben mij al ontmoet en dat schept een band. Hierdoor kan ik mijn werk met nog meer betrokkenheid doen. 

Gewoon even bellen …

Meestal word ik direct na het overlijden gebeld. De familie weet vaak niet wat te doen. Er moet veel geregeld worden en dat is in een emotionele tijd best zwaar. Tussen het overlijden en de uitvaart hebben we intensief contact. Ik zorg dat alles precies zo geregeld wordt als de nabestaanden willen.

Marion staat 24/7 voor u klaar.

Wat kost een uitvaart?

Er is geen standaardtarief voor de begeleiding en ik reken geen toeslagen voor uren buiten kantoortijd of in het weekend. Wat een uitvaart kost, hangt volledig af van de wensen. De één wil een sober afscheid. De ander een opbaring thuis, een uitgebreid afscheid of een uitvaart verspreid over meerdere locaties

De bedragen van de partijen die ik daarbij inschakel, reken ik één op één door. Zonder provisie. Ik geef altijd vooraf een prijsopgave. Heeft de overledene een uitvaartverzekering al dan niet in natura? Ook daar kan ik mee uit de voeten. Vaak beter en niet duurder. Voor elk budget kan ik een persoonlijk afscheid organiseren. Ik denk graag in oplossingen.

“Het afscheid was heel warm, persoonlijk en intiem. Dank je wel Marion.”

Zoveel keuzes die u mag maken. Het enige dat moet is afscheid nemen. Verder bent u helemaal vrij is hoe, waar en met wie.

Kist, mand of opbaarplank

Een kist of opbaarplank hoeft helemaal niet duur te zijn. Veel uitvaartverzorgers bieden een kist, mand of opbaarplank aan tegen de hogere adviesprijs van de leveranciers. Dat is niet fair. Een uitvaart hoeft niet meer te kosten dan noodzakelijk. Daarom reken ik de prijs die ik aan de producent betaal en niets meer. Er is al een mooie kist voor rond de € 200,-.

Begraven of cremeren

De kosten van begraven of cremeren kunnen nogal uiteenlopen. Met name het grafrecht voor minimaal 10 jaar en de bijdrage in het onderhoud maakt dat begraven een dure keuze is. Deze kosten moeten vaak in een keer worden voldaan. En dat is meteen een grote hap uit het budget. Een crematie is meestal een voordeligere keuze. De prijzen per crematorium of begraafplaats kunnen verschillen.

Rouwkaarten

Het versturen van papieren rouwkaarten is allang niet meer vanzelfsprekend. De opkomst van sociale media heeft de rouwkaart verdrongen. Zo is het mogelijk om een digitale rouwkaart te sturen en aan de kaart een video te koppelen. En soms is het handiger om een rouwkaart te sturen én social media te gebruiken.

wilt u een kijkje nemen in de collectie. Klik hier

Rouwvervoer

Op het gebied van rouwvervoer is tegenwoordig bijna alles denkbaar. Naast de bekende mogelijkheden als een rouwauto of een koets is er ook een rouwfiets, een rouwvrachtwagen, vervoer per boot en ga zo maar door. Een rouwauto is nog steeds de meest voorkomende keuze. Dat kan met volgauto’s. Maar vaak kiezen de nabestaanden ervoor om zelf achter de rouwauto aan te rijden. De volgwagens krijgen een vlag, zodat het toch herkenbaar is als rouwstoet.

Balsemen, wat is dat?

Het vredeskerkje van bergen

“Voor mijn gevoel hebben we echt samen de uitvaart gedaan.”

Wilt u gratis het boekje “Mijn (persoonlijke) uitvaartwensen” ontvangen?

Met behulp van dit wensenboekje is het mogelijk om al uw persoonlijke wensen aan te geven. Daarnaast is het boekje een leidraad en hulpmiddel voor alle mogelijke vragen die voorbij kunnen komen bij het regelen van een uitvaart.

Hoe fijn is het al u hier al over hebt nagedacht en het nu in dit boekje kan vastleggen. U hebt de regie over uw afscheid en legt uw wensen vast. Fijn voor uw naasten, voor als het ooit zover is, dan weten zij wat u gewild zou hebben.