Skip to content

Inspiratie voor een unieke uitvaart

Inspiratie unieke uitvaart rouwdoek

Ook in de uitvaartbranche moet je je kennis op pijl houden. Dit jaar stond er weer een grote vakbeurs gepland in Gorinchem. Samen met mijn collega en tevens vervangster Mandy heb ik deze beurs bezocht en hier veel inspiratie opgedaan voor een unieke uitvaart!

inspiratie unieke uitvaart
Overzicht van de beurs

Resomeren

Al bij stand 1 is het raak. Daar staat een nieuw ontwerp uitvaartkist, geschikt voor het (toekomstige) resomeren. We wachten al twee jaar op onze kabinet om de wet aan te passen om deze vorm van lijkbezorging mogelijk te maken. Op de beurs waren ook twee verschillende resomeermachines te bekijken, heel bijzonder om het te kunnen zien en van de professionals te horen hoe het proces van resomeren in zijn werk gaat. De inspiratie voor een unieke uitvaart was er dus meteen al!

Bijzondere manden en kisten

Er was veel inspiratie op te doen op het gebied van manden en kisten. Ik was onder de indruk van de bijzondere kisten die een beschildering op maat kunnen krijgen, waaronder een kleurplaat voor kinderen. Deze leverancier maakt persoonlijke uitvaartkisten met diverse ontwerpen, geheel afgestemd op de wens van de klant. Bij elke kist wordt een foto van de overledene op hout geprint en meegeleverd.

persoonlijke uitvaartkist
Kist van Beerenberg

Ook was er aandacht voor uitvaarten van kinderen. Helaas maken we ook dit mee in ons werk, dat we soms het afscheid van een kind moeten begeleiden. Ook hierin ontwikkelt de markt zich steeds meer met mogelijkheden.

kinderen uitvaartkistje
Kinderkistje met wieg van riet

De meest bijzondere op de beurs was de levende doodkist, gegroeid uit paddenstoelen. Deze kist is al vaak in het nieuws geweest en ontwikkeld door de TU Delft. De kist was verrassend zacht om aan te raken en licht van gewicht. Zeer geschikt voor natuurbegraven, want deze kist wordt biologisch afgebroken in slechts 45 dagen.

Levende doodskist
De levende kist

Het laatste rondje

Wat niet mocht ontbreken was de prachtige bierfiets die is omgetoverd naar “het laatste rondje”. Absoluut uniek in Nederland. Samen je geliefde naar zijn of haar laatste rustplaats fietsen, bijvoorbeeld kleinkinderen die in plaats van dragen of rijden, hun opa of oma zo wegbrengen. Wat een warme en unieke manier van afscheid nemen! Als dat niet inspireert voor een unieke uitvaart!

bierfiets als rouwvervoer inspiratie unieke uitvaart
Het laatste rondje

Technische inspiratie

Vanuit België ontdekten we een nieuw product, een videomap. Een mapje zo groot als een fotoboekje, dat je openslaan en waarin de video van jouw afscheid gaat afspelen. Je kunt zelfs vooruit en terugspoelen in de video. Een makkelijke manier om de beelden van het afscheid te kunnen tonen aan degenen die op bezoek bij je komen. Ik was bang dat het prijzig zou zijn, maar niets is minder waar. Zeer geschikt voor degenen die minder bedreven zijn op de computer en/of met een USB stick!

Prachtige urnen

Op het gebied van urnen blijkt er ook heel veel keuze te zijn. Groot zijn de mogelijkheden om een urn volledig naar eigen inzicht en wens te laten ontwerpen. Bijzonder en ook hierin is de verduurzaming te bemerken. Veel biologisch afbreekbare producten, ik ben hier erg blij mee. In ons vak is verduurzaming een belangrijk onderwerp van gesprek. We proberen het beter te doen, zonder dat dit de hoofdprijs moet kosten!

Met een tas vol inspiratie voor een unieke uitvaart, met mooie folders van alle producten, ben ik weer veel wijzer geworden. Mijn nieuw opgedane inspiratie deel ik graag. Wil je meer weten over de (duurzame) mogelijkheden voor jouw unieke uitvaart. Neem via onderstaande button dan contact met mij op!

Over afscheid – een doodgewoon magazine

Sinds ik in dit prachtige vak ben gestart merk ik dat ik veel behoefte heb om te vertellen over mijn werk en over alles wat er mogelijk is. 

Sinds anderhalve jaar heb ik mijn eigen column in de plaatselijke krant en vertel ik elke week over wat mij bezig houdt, maar probeer ik vooral ook informatief te zijn. Want als gewone burger heb je eigenlijk (gelukkig) geen idee wat er tegenwoordig allemaal kan bij een afscheid. 

Met dit magazine wil ik het taboe rond de dood en afscheid doorbreken. Door op een laagdrempelige manier de lezers kennis te laten maken met wat er allemaal mogelijk is. Dit doe ik samen met de collega’s uit het vak, in dit doodgewone magazine vertellen we ons verhaal.

Deel dit blog op Social Media

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

Marion Horvers
de mens achter De Uitvaartwens

Elke uitvaart is anders. Soms een grote uitdaging en soms helder en concreet. Mijn doel is om met de nabestaanden, voor alle dierbaren een persoonlijke uitvaart te organiseren. Het gaat over degene die er niet meer is. Ieder mens is uniek, dus iedere uitvaart ook. En voor ieder budget is er een mooie, persoonlijke en unieke uitvaart te organiseren.

 

Werken in de uitvaart is mijn passie en is hetgeen waar mijn hart van gaat stralen wanneer ik zie dat mensen precies de uitvaart krijgen die zij voor ogen hadden. De uitvaart van mijn schoonmoeder was voor mij het begin van dit mooie vak. De uitvaartverzorgster stond ons bij op zo een warme en fijne manier dat voor mij duidelijk werd dat dit was wat ik ook wilde doen.

“Ik organiseer de laatste reis waar je geen annuleringsverzekering voor kan afsluiten.”