Skip to content

Pakketten & maatwerk voor een uitvaart

Ik zie ze met regelmaat voorbij komen, advertenties van collega uitvaartverzorgers, waar ze complete uitvaart pakketten aanbieden voor een begrafenis of een crematie. En ik ben daar eerlijk gezegd altijd een beetje verbaasd over. In mijn beleving is een persoonlijk afscheid niet in een pakket samen te vatten. En ik vind het daarnaast erg ondoorzichtig. Want weet u wel waar u dan voor kiest?

Een uitvaart is maatwerk

Ik werk bewust niet met pakketten, het past ten eerste niet bij hoe ik dit vak wil uitoefenen. Een uitvaart is maatwerk, elk persoon is uniek en elke uitvaart ook. Dat past niet in een pakket. Ik hoor verhalen van families die ter goeder trouw hiervoor hebben gekozen en achteraf met een kater zitten. Omdat ze niet weten waarvoor ze kiezen. De keuze voor een pakket wordt bijna altijd gedaan vanuit financieel opzicht, het lijkt een veilige keuze. Maar elke wens die buiten het pakket valt, komt er nog eens bij. Wat zegt een “pakket basis crematie” over de dienstverlening? Meestal is dit een vorm van afscheid, waarbij de nabestaanden niet eens aanwezig kunnen zijn. Als dat bij je past of als dit een bewuste keuze is, is dat prima. Maar wat zit er dan wel in deze pakketten en wat zijn de precieze kosten?

Wat ik hiermee wil zeggen en vooral wil adviseren, is om altijd een gedetailleerde prijsopgave op te vragen op basis van de wensen die u heeft. Als de wensen basic zijn, kan het nooit de hoofdprijs zijn, bij geen enkele ondernemer en daar hoeft geen pakket voor te worden samen gesteld. Afscheid nemen kun je maar één keer doen en denk daar goed over na, hoe sober de wensen ook zijn, het is belangrijk dat de wensen die er zijn ook ingevuld worden bij het afscheid.

Wat kost een uitvaart?

Voor elk budget is er een prachtig en persoonlijk afscheid te organiseren, als je maar creatief bent en buiten de gebaande paden durft te gaan. Geld en de prijs van de uitvaart zijn belangrijk, maar mogen nooit de boventoon voeren in het afscheid van een dierbare. Transparantie in de kosten en direct een goed kostenopgave geeft rust. Als dat duidelijk is, dan kan men zich richten op het belangrijkste: het afscheid.

Wilt u weten wat een uitvaart zou kosten op basis van de wensen die u heeft?
Ik stel graag en geheel vrijblijvend een prijsopgave voor u op, transparant en zonder verborgen kosten! Neemt u gerust contact met mij op!

Over afscheid – een doodgewoon magazine

Sinds ik in dit prachtige vak ben gestart merk ik dat ik veel behoefte heb om te vertellen over mijn werk en over alles wat er mogelijk is. 

Sinds anderhalve jaar heb ik mijn eigen column in de plaatselijke krant en vertel ik elke week over wat mij bezig houdt, maar probeer ik vooral ook informatief te zijn. Want als gewone burger heb je eigenlijk (gelukkig) geen idee wat er tegenwoordig allemaal kan bij een afscheid. 

Met dit magazine wil ik het taboe rond de dood en afscheid doorbreken. Door op een laagdrempelige manier de lezers kennis te laten maken met wat er allemaal mogelijk is. Dit doe ik samen met de collega’s uit het vak, in dit doodgewone magazine vertellen we ons verhaal.

Deel dit blog op Social Media

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

Marion Horvers
de mens achter De Uitvaartwens

Elke uitvaart is anders. Soms een grote uitdaging en soms helder en concreet. Mijn doel is om met de nabestaanden, voor alle dierbaren een persoonlijke uitvaart te organiseren. Het gaat over degene die er niet meer is. Ieder mens is uniek, dus iedere uitvaart ook. En voor ieder budget is er een mooie, persoonlijke en unieke uitvaart te organiseren.

 

Werken in de uitvaart is mijn passie en is hetgeen waar mijn hart van gaat stralen wanneer ik zie dat mensen precies de uitvaart krijgen die zij voor ogen hadden. De uitvaart van mijn schoonmoeder was voor mij het begin van dit mooie vak. De uitvaartverzorgster stond ons bij op zo een warme en fijne manier dat voor mij duidelijk werd dat dit was wat ik ook wilde doen.

“Ik organiseer de laatste reis waar je geen annuleringsverzekering voor kan afsluiten.”