Skip to content

Kosten van een uitvaart

Kosten van een uitvaart

Ik krijg vaak de vraag wat de kosten van een uitvaart zijn. En daar kan ik niet direct een antwoord op geven, want dit is vanzelfsprekend afhankelijk van de wensen voor de uitvaart. En die zijn voor iedereen anders. Omdat geen uitvaart hetzelfde is, is er ook geen standaard antwoord of pakket mogelijk. Tussen begraven en cremeren zit een groot verschil qua kosten, maar niet alleen deze keuze is bepalend voor het bedrag onder aan de streep. Er zijn collega’s die pakketten aanbieden, zoals crematie eenvoudig of uitgebreid, maar ik merk dat families geen idee hebben wat zo’n pakket eigenlijk inhoudt en ervan uitgaan zo “goedkoop” uit te zijn. Uiteindelijk zijn ze vaak duurder uit, omdat een dergelijk pakket basisdiensten bevat, maar alle extra wensen niet zijn inbegrepen. En achteraf komt dan de (onaangename) verrassing over de factuur.

Van tevoren of in het begin transparantie over de kosten die bij een uitvaart komen kijken, is heel belangrijk. Persoonlijk ben ik van mening dat het laatste waar een rouwende familie mee bezig moet zijn, de kosten van de uitvaart zijn. Dit moet niet het middelpunt zijn. Een familie moet erop kunnen vertrouwen dat een ondernemer hierin hun belangen behartigd. Als ik niet van tevoren contact met een familie heb gehad en hun al op basis van hun wensen een kostenraming heb gegeven, vraag ik altijd wat het budget is voor de uitvaart, om ze zo passende keuzes te kunnen bieden. Daarna volgt op basis van de besproken keuzes een begroting en die is gespecificeerd met elke voorkomende post. De eindfactuur wijkt dan zelden af, of er moeten tussendoor aanvullende of andere keuzes zijn gemaakt. En daarmee is het kostenaspect besproken en kunnen we ons richten op het belangrijkste: goed afscheid nemen van hun dierbare die is overleden.

Het is goed om u van tevoren, ook als u nog volledig gezond bent, te oriënteren op de kosten van een uitvaart zoals u die voor ogen heeft. Een offerte opvragen bij diverse partijen is een heel goed idee, om zo ook een gevoel te krijgen van de prijsverschillen, mogelijkheden en de stijl van een uitvaartorganisatie. En ook om te weten of als u een verzekering hebt, deze de kosten dekt. Of welk bedrag u moet reserveren voor uw uitvaart, als u geen verzekering hebt.

Hebt u vragen hierover en wilt u een (vrijblijvend) gesprek hierover? Neemt u dan gerust contact met mij op.


Naar contact

Over afscheid – een doodgewoon magazine

Sinds ik in dit prachtige vak ben gestart merk ik dat ik veel behoefte heb om te vertellen over mijn werk en over alles wat er mogelijk is. 

Sinds anderhalve jaar heb ik mijn eigen column in de plaatselijke krant en vertel ik elke week over wat mij bezig houdt, maar probeer ik vooral ook informatief te zijn. Want als gewone burger heb je eigenlijk (gelukkig) geen idee wat er tegenwoordig allemaal kan bij een afscheid. 

Met dit magazine wil ik het taboe rond de dood en afscheid doorbreken. Door op een laagdrempelige manier de lezers kennis te laten maken met wat er allemaal mogelijk is. Dit doe ik samen met de collega’s uit het vak, in dit doodgewone magazine vertellen we ons verhaal.

Deel dit blog op Social Media

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

Marion Horvers
de mens achter De Uitvaartwens

Elke uitvaart is anders. Soms een grote uitdaging en soms helder en concreet. Mijn doel is om met de nabestaanden, voor alle dierbaren een persoonlijke uitvaart te organiseren. Het gaat over degene die er niet meer is. Ieder mens is uniek, dus iedere uitvaart ook. En voor ieder budget is er een mooie, persoonlijke en unieke uitvaart te organiseren.

 

Werken in de uitvaart is mijn passie en is hetgeen waar mijn hart van gaat stralen wanneer ik zie dat mensen precies de uitvaart krijgen die zij voor ogen hadden. De uitvaart van mijn schoonmoeder was voor mij het begin van dit mooie vak. De uitvaartverzorgster stond ons bij op zo een warme en fijne manier dat voor mij duidelijk werd dat dit was wat ik ook wilde doen.

“Ik organiseer de laatste reis waar je geen annuleringsverzekering voor kan afsluiten.”