Skip to content

Praten over uw uitvaart, dat is voor velen een ver van mijn bed show. Niemand praat graag over het onvermijdelijke, er is bijna een soort taboe om het hierover te hebben, want dan lijkt het ineens angstig dichtbij te komen. Het is mijn werk om erover te praten, maar ik maak het vaak mee, dat ik bij families binnen stap als het overlijden van een dierbare is gebeurd en dat HET gesprek nooit heeft plaatsgevonden. Op dat moment begint het nadenken met elkaar wat de wens geweest zou zijn van diegene die er niet meer is.

Nadenken over de dood, is zo gek nog niet. Maar hoe begint u het gesprek aan met uw ouders als zij nog gezond zijn? U wilt ook niet de indruk geven, dat u al bezig bent met hun laatste afscheid. Ze zijn er immers nog! En er zijn wel leukere dingen om over te praten toch? En dat kan ik mij helemaal voorstellen. Ik praat vaak en makkelijk over de dood en dat doe ik gelukkig ook met gezonde mensen. De wensen rond uw laatste afscheid vastleggen, geeft rust. Uw naasten weten waar ze aan toe zijn. En dit kan tot in detail of dit kunnen de basiskeuzes zijn, zoals begraven of cremeren, wel of niet opbaren en waar dan en wat de voorkeur voor (eventuele) muziek is. Als de wensen vooraf al (gedeeltelijk) duidelijk zijn, geeft dat meer rust bij het organiseren van de uitvaart. Er is dan meer tijd en ruimte voor het rouwen, wennen aan het idee dat degene er niet meer is. U kunt zich beter voorbereiden op dat laatste afscheidsmoment.

Maar soms is het gesprek gewoon te lastig. Maar daarvoor heb ik ook een oplossing. Een persoonlijk wensenboekje, waarin alle wensen rond de uitvaart in vastgelegd kunnen worden. Een leidraad en hulpmiddel bij alle mogelijke keuzes die voorbij kunnen komen bij het regelen van het laatste afscheid. Het helpt soms om zo het gesprek op gang te krijgen, maar het kan ook gewoon worden ingevuld en bij de papieren worden gelegd. Niets moet, alles kan. En zijn er dan toch nog vragen, dan kan ik hier desgewenst bij helpen of adviseren.

Het boekje “Mijn (persoonlijke) Uitvaartwensen” is gratis verkrijgbaar voor iedereen die dit wenst. Stuur mij een e-mail, vraag het aan via de site of bel gerust. Ik stuur het u graag toe.    


Heeft u een vraag?

Over afscheid – een doodgewoon magazine

Sinds ik in dit prachtige vak ben gestart merk ik dat ik veel behoefte heb om te vertellen over mijn werk en over alles wat er mogelijk is. 

Sinds anderhalve jaar heb ik mijn eigen column in de plaatselijke krant en vertel ik elke week over wat mij bezig houdt, maar probeer ik vooral ook informatief te zijn. Want als gewone burger heb je eigenlijk (gelukkig) geen idee wat er tegenwoordig allemaal kan bij een afscheid. 

Met dit magazine wil ik het taboe rond de dood en afscheid doorbreken. Door op een laagdrempelige manier de lezers kennis te laten maken met wat er allemaal mogelijk is. Dit doe ik samen met de collega’s uit het vak, in dit doodgewone magazine vertellen we ons verhaal.

Deel dit blog op Social Media

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

Marion Horvers
de mens achter De Uitvaartwens

Elke uitvaart is anders. Soms een grote uitdaging en soms helder en concreet. Mijn doel is om met de nabestaanden, voor alle dierbaren een persoonlijke uitvaart te organiseren. Het gaat over degene die er niet meer is. Ieder mens is uniek, dus iedere uitvaart ook. En voor ieder budget is er een mooie, persoonlijke en unieke uitvaart te organiseren.

 

Werken in de uitvaart is mijn passie en is hetgeen waar mijn hart van gaat stralen wanneer ik zie dat mensen precies de uitvaart krijgen die zij voor ogen hadden. De uitvaart van mijn schoonmoeder was voor mij het begin van dit mooie vak. De uitvaartverzorgster stond ons bij op zo een warme en fijne manier dat voor mij duidelijk werd dat dit was wat ik ook wilde doen.

“Ik organiseer de laatste reis waar je geen annuleringsverzekering voor kan afsluiten.”