Skip to content

Een aantal maanden geleden kwam ik in contact met RTV NH. Ze hebben een item waarin ze jonge, innovatieve bedrijven in beeld willen brengen en de vraag was of ik hier aan mee wilde doen. Zo’n vraag is heel erg leuk, ik voelde mij vereerd als kleine ondernemer en ik heb hierop dan ook positief geantwoord.

Nu moest er gezocht worden naar een geschikte filmlocatie, bij mij thuis filmen op mijn kantoor zegt de kijkers niet zoveel en de verslaggever en ik wilden wel een echt kijkje geven achter de schermen van een uitvaartbedrijf. Ik werk vanaf het begin samen met een uitvaartservicebedrijf, die ik inhuur voor de assistentie bij de verzorging van de overledene, het overbrengen van de overledene en het rouwvervoer. Dit bedrijf heeft een mooie locatie in Amsterdam Noord, die ik vorig jaar op verzoek ook voor hun heb mogen inrichten en waar ik soms ook kantoor houd.

Op een mooie zomerdag was het zover en kwam de verslaggever langs. De klik was er meteen. Twee collega’s van het bedrijf vonden het geen probleem als zij ook in beeld kwamen. Ik mocht vrijuit praten over de passie in mijn werk en de verslaggever stelde mij ook wat vragen. Ondertussen kwam er een leverancier langs om nieuwe kisten te brengen, dus de bedrijvigheid was groot. Een echt kijkje achter de schermen in een uitvaartcentrum. Na een uur filmen waren we klaar en werd afgesproken dat ik zou horen wanneer het op TV zou komen.

Door de drukke zomer en vakantie waren de opnames alweer ver weg voor mij en stond ik er niet meer bij stil. Afgelopen dinsdag was het zover, het item kwam op TV in het programma Pak an doen. Ik was zelf ook heel benieuwd naar het resultaat en ik moet zeggen dat het goed is gelukt. De kern waar ik voor sta is door RTV NH mooi uitgelicht. Zonder reclame te maken! Het gaat over mijn passie, een uitvaart verzorgen voor nabestaanden zonder gebonden te zijn aan regels, grenzen of tijd. En niet strak gefilmd, maar gewoon zoals ik als persoon ben en dat vind ik heel belangrijk.

Kortom, Ik ben dan ook trots op dit filmpje. Heeft u het gemist en bent u nieuwsgierig geworden? Binnenkort verschijnt het item op de site van RTV NH en dan ook op mijn eigen site www.deuitvaartwens.nl Op deze site kunt u meer informatie vinden over de uitvaart, een gratis offerte aanvragen of het uitvaartwensenboekje aanvragen.


Heeft u een vraag?

Over afscheid – een doodgewoon magazine

Sinds ik in dit prachtige vak ben gestart merk ik dat ik veel behoefte heb om te vertellen over mijn werk en over alles wat er mogelijk is. 

Sinds anderhalve jaar heb ik mijn eigen column in de plaatselijke krant en vertel ik elke week over wat mij bezig houdt, maar probeer ik vooral ook informatief te zijn. Want als gewone burger heb je eigenlijk (gelukkig) geen idee wat er tegenwoordig allemaal kan bij een afscheid. 

Met dit magazine wil ik het taboe rond de dood en afscheid doorbreken. Door op een laagdrempelige manier de lezers kennis te laten maken met wat er allemaal mogelijk is. Dit doe ik samen met de collega’s uit het vak, in dit doodgewone magazine vertellen we ons verhaal.

Deel dit blog op Social Media

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

Marion Horvers
de mens achter De Uitvaartwens

Elke uitvaart is anders. Soms een grote uitdaging en soms helder en concreet. Mijn doel is om met de nabestaanden, voor alle dierbaren een persoonlijke uitvaart te organiseren. Het gaat over degene die er niet meer is. Ieder mens is uniek, dus iedere uitvaart ook. En voor ieder budget is er een mooie, persoonlijke en unieke uitvaart te organiseren.

 

Werken in de uitvaart is mijn passie en is hetgeen waar mijn hart van gaat stralen wanneer ik zie dat mensen precies de uitvaart krijgen die zij voor ogen hadden. De uitvaart van mijn schoonmoeder was voor mij het begin van dit mooie vak. De uitvaartverzorgster stond ons bij op zo een warme en fijne manier dat voor mij duidelijk werd dat dit was wat ik ook wilde doen.

“Ik organiseer de laatste reis waar je geen annuleringsverzekering voor kan afsluiten.”