Skip to content

Bij overlijden, bel direct:

Dit staat bovenaan iedere uitvaartpolis. Nabestaanden denken dat dit is om zo de polis te laten uitkeren. Maar wat ze niet beseffen, is dat dit DE manier is waarop verzekeraars de nabestaanden direct koppelen aan een uitvaartverzorger waarmee ze een contract hebben of een eigen uitvaartbegeleider sturen. Daarmee ontnemen ze een rouwende familie de eigen keus.

Veel nabestaanden handelen op dat moment naar wat ze weten. Zo’n telefoonnummer is een houvast. Een praktijkvoorbeeld: Een familie die een dierbare verloor, belde na het overlijden met het nummer op de polis. Meteen werd verteld dat er iemand langs zou komen om de uitvaart te bespreken. Toen de medewerker in kwestie bij de familie aankwam, bleek er echter geen klik te zijn en werd opgedreund wat de familie allemaal moest doen. Op de vraag van de familie of ze ook verplicht waren om de uitvaart door deze medewerker te laten verzorgen, werd geantwoord dat dat niet verplicht was, maar wel sterk aan te raden. Deze familie besloot op dat moment de medewerker weg te sturen en belde mij. Ik heb deze uitvaart voor hun mogen verzorgen en voor uitkering van de verzekering maakte dat niets uit.

Als je plotseling wordt geconfronteerd met een overlijden, weet je niet welke weg je moet bewandelen. Nabestaanden verdienen dat er op zo’n moment geen “misbruik” wordt gemaakt van hun onwetendheid, maar dat ze geholpen en vooral ook geïnformeerd worden over de keuzes die ze hebben. Een afscheid kun je immers maar één keer doen, je wilt dat families daar met een goed gevoel op terug kijken en niet met heen gevoel dat het anders had gekund als het ze maar was verteld. Een uitvaartverzekering bij een grote organisatie heeft niet de verplichting om ook daar de uitvaart te laten organiseren. Bij elke uitvaartondernemer kan de verzekering laten uitkeren.

Er is geen haast als er iemand overlijdt, neem rustig te tijd om even te wennen aan het verlies. Volgende week zal ik in mijn column dieper ingaan op de eerste momenten na het overlijden.

Hebt u zelf een onderwerp of vraag, waar u graag meer aandacht aan besteed zou willen hebben? Mail het mij gerust: marion@deuitvaartwens.nl


Heeft u een vraag?

Over afscheid – een doodgewoon magazine

Sinds ik in dit prachtige vak ben gestart merk ik dat ik veel behoefte heb om te vertellen over mijn werk en over alles wat er mogelijk is. 

Sinds anderhalve jaar heb ik mijn eigen column in de plaatselijke krant en vertel ik elke week over wat mij bezig houdt, maar probeer ik vooral ook informatief te zijn. Want als gewone burger heb je eigenlijk (gelukkig) geen idee wat er tegenwoordig allemaal kan bij een afscheid. 

Met dit magazine wil ik het taboe rond de dood en afscheid doorbreken. Door op een laagdrempelige manier de lezers kennis te laten maken met wat er allemaal mogelijk is. Dit doe ik samen met de collega’s uit het vak, in dit doodgewone magazine vertellen we ons verhaal.

Deel dit blog op Social Media

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

Marion Horvers
de mens achter De Uitvaartwens

Elke uitvaart is anders. Soms een grote uitdaging en soms helder en concreet. Mijn doel is om met de nabestaanden, voor alle dierbaren een persoonlijke uitvaart te organiseren. Het gaat over degene die er niet meer is. Ieder mens is uniek, dus iedere uitvaart ook. En voor ieder budget is er een mooie, persoonlijke en unieke uitvaart te organiseren.

 

Werken in de uitvaart is mijn passie en is hetgeen waar mijn hart van gaat stralen wanneer ik zie dat mensen precies de uitvaart krijgen die zij voor ogen hadden. De uitvaart van mijn schoonmoeder was voor mij het begin van dit mooie vak. De uitvaartverzorgster stond ons bij op zo een warme en fijne manier dat voor mij duidelijk werd dat dit was wat ik ook wilde doen.

“Ik organiseer de laatste reis waar je geen annuleringsverzekering voor kan afsluiten.”