Skip to content

Uitvaart Alkmaar

Als een dierbare komt te overlijden dan is het verdriet vaak wat de overhand heeft, ook dient er op dat moment veel geregeld te worden. Het verdriet kan ik niet wegnemen, wel kan ik ondersteunen, begeleiden en advies geven bij de organisatie van de uitvaart van uw dierbare. Zodat uw dierbare een waardig afscheid ontvangt zoals u of de dierbare dit graag gewild zou hebben.

Aanbod uitvaart Alkmaar
Ik bied een ruim aanbod aan voor uitvaartbegeleiding de regio Alkmaar en omgeving, hiermee kunt u op liefdevolle wijze afscheid nemen van uw dierbare. Heeft u liever dat ik langs kom voor een persoonlijk gesprek? Dan kan dat natuurlijk ook! We bespreken dan uw wensen voor uw persoonlijke uitvaart. Zou u graag iets willen overleggen, bijvoorbeeld een vraag over uw verzekering? U kunt mij altijd bellen of een berichtje sturen.

Diensten uitvaart Alkmaar
Een uitvaart begint met een overlijden, maar er zijn nog veel meer dingen waarmee rekening gehouden moet worden bij een uitvaart, zoals opbaring met kist, mand of wade, rouwdrukwerk, crematie of begrafenis, catering en muziekkeuze. Indien gewenst kan ik u adviseren over alle zaken die op dat moment spelen en kunnen we op eenvoudige en rustige wijze alle zaken regelen.

Diensten uitvaartbegeleiding Alkmaar
Ik kan u begeleiden bij het overlijden van uw dierbare, ik sta u bij in deze moeilijke tijd en ben er ook voor u in de periode na de uitvaart. Ik neem de tijd voor u, vertel wat er gebeurt en hoe ik daarbij betrokken ben en luister naar uw vragen.

Uitvaart organiseren Alkmaar
Ik help u de uitvaart van uw dierbare te regelen, zodat alles rustig en naar uw wensen verloopt. Het is voor mij erg belangrijk om u te begeleiden en ervoor te zorgen, dat u de dag van het afscheid bewust beleefd. Ik begeleid u direct na het overlijden en ook tijdens de afscheidsceremonie van de crematie of begrafenis.

Uitvaart muziek en spreker Alkmaar

Muziek speelt een grote rol bij een afscheid, daarom vind ik het belangrijk dat we hier voldoende bij stil staan. De muziekkeuze wordt door u bepaald. Wilt u wellicht livemuziek? Ik kan u vertellen over de mogelijkheden. U zou zelf de laatste woorden aan uw dierbare kunnen richten, dit is niet voor iedereen weggelegd door het emotionele aspect. Als u dit lastig vindt, dan kan namens u tijdens de dienst de laatste woorden richten tot uw dierbare, of het levensverhaal vertellen, omlijst met muziek, foto’s en/of video’s. 

Crematorium Alkmaar

Sinds 2019 is het crematorium in Alkmaar geopend. Het crematorium beschikt over twee aula’s en een familiekamer voor het houden van plechtigheden. Het crematorium is ruim opgezet en de aula’s zijn licht ingericht met een glazen achterwand wat uitzicht biedt over het natuurlandschap.

De gemeente Alkmaar beschikt over 14 gemeentelijke begraafplaatsen, verdeeld in de plaatsen Alkmaar, Driehuizen, Stompetoren, Graft, Grootschermer, Koedijk, Markenbinnen, Oost-Graftdijk, Oterleek, Oudorp, West-Grafdijk, De Rijp en Schermerhorn.

Natuurbegraafplaats

In Koedijk is tevens de eerste natuurbegraafplaats van Noord-Holland gerealiseerd, Geestmerloo. Op deze begraafplaats geldt eeuwige grafrust.